Sunday, January 27, 2008

Betongskådare! Bidra med ett foto!

Hej allihopa och välkomna till "Bilder från Stockholm Betong"! Här kan du vara med och skapa en fantastisk fotodatabas om fåglar i Stockholm City!


Meningen med denna blog är att samla ihop fågelbilder från Stockholm Betong, dvs. Stockholm innerstad inanför tullarna, i samband med den pågående tävlingen Betonglistan. Alla fågelarter är välkomna!

Råkar du ha ett foto på en betongkoltrast, en betonggröngöling eller till och med en betongsjöorre och du kan tänka dig publicera det på denna sätt? Så gör du:

Skriv ett mail till mig (claudia.staab@ki.se) eller Gustav (SkrotNisse@rocketmail.com) och förbered en liten text som innehåller åtminstone artnamn, obsens datum och lokalen. För mera ovanliga fåglar kan du skriva om vem som upptäckte fågeln och kommentarer som häckningskriterier eller annan aktivitet. Finns det en rolig story att berätta omkring upptäckten eller liknande, feel free!

Sedan kan du, om du vill, posta inläggen själv. I detta fall bjuder vi in dig som författare på denna blog. Annars kan vi också posta inlägget åt dig.

Eftersom detta är en blogg så kommer alltid bara de senaste inläggen visas upp när man öppnar sidan. Men det finns en möjlighet att förse inläggen med labels, för att vid ett senare tillfälle kunna ta fram bilder från samma lokal eller bilder från samma art eller samma överordnade grupp (t.ex. andfåglar) eller samma årstid.

Förse därför, om ni vill posta själv, gärna era inlägg med lämpliga labels (se exemplen ovanför) som t.ex. det svenska namnet (t.ex. fasan), det vetenskapliga namnet (Phasianus colchicus), ordning (hönsfåglar), aktivitet (födosökande), Lokal (Smedsudden) och månad (februari).

Förväntansfulla hälsningar
Claudia

No comments: